Beschrijving
Aavik P-880 Power Amplifier
Krachtig met een maximum aan muzikaliteit
Het primaire ontwikkelingsdoel van de Aavik P-880 was het creëren van een krachtige, niet-schakelende pure klasse A eindversterker met de laagst mogelijke uitgangsimpedantie die zou bijdragen aan een beter signaal en minder ruis, waardoor de luidsprekerprestaties zouden worden verbeterd, wat zou resulteren in een veel beter geluid. organisch geluid en meer muzikaliteit.
Door een lang en intensief onderzoeks- en ontwikkelingsproces heeft het technische team van Aavik verschillende karakteristieke elementen in het traditionele klasse A-versterkerontwerp geïdentificeerd die verbeterd konden worden, wat een zeer positief effect heeft gehad op het geluidsbeeld en de muzikaliteit.
Technologieën en componenten
Door de Aavik I-880 geïntegreerde versterker op te delen in aparte voor- en regelversterkers, hebben we de Aavik P-880 en de Aavik C-880 gecreëerd. Deze scheiding heeft de ruisvloer tot een nog lager niveau verlaagd, het signaal verfijnd en de stroombronnen vergroot. Bovendien heeft deze verdeling ruimte gecreëerd voor nieuwe technologieën, die verder hebben bijgedragen aan een nog groter geluidsbeeld met een extreem rustige achtergrond.
Aavik 200W pure klasse A versterker
Aavik heeft een circuit ontworpen dat de bias-spreiding constant 0,63 V boven de vereiste stroom houdt, ongeacht waar deze zich in de cyclus bevindt. Dus ongeacht hoeveel stroom de eindversterker nodig heeft om te presteren, hij blijft altijd in klasse A tot een indrukwekkende 2×200 W bij 8 ohm, terwijl hij tegelijkertijd geen onnodig stroom verbruikt.
Door deze aanzienlijke vermindering van het stroomverbruik van de versterker kon Aavik de condensatoren als kleinere eenheden ontwerpen en deze lokaal plaatsen, zodat in wezen elk van de acht paren uitgangstransistors zijn eigen condensatorbank ernaast heeft. Dit betekent dat de stroom niet door lange kabelbomen en lange printplaten hoeft te stromen. De stroom loopt altijd direct naar de uitgangstransistor, wat een korter signaalpad en dus minder ruis betekent. Bovendien zorgt dit innovatieve Aavik-ontwerp er ook voor dat de 880-versterkers niet zo heet worden als conventionele Klasse A-versterkers, wat resulteert in een hoger rendement.
Resonante voeding
Deze Aavik-serie is ontworpen om enorme stroombronnen te garanderen met ultralaag geluidsniveau. In tegenstelling tot de vierkante golven die worden gebruikt door conventionele voedingen met geschakelde voedingen, beschikt deze Aavik-serie over een resonant ontwerp dat voornamelijk wordt aangedreven door sinusgolven.
Wanneer er meer vermogen nodig is, neemt de werkfrequentie toe, wat op zijn beurt het voordeel heeft dat de vermogensdichtheid ook toeneemt, waardoor een hoger piekvermogen mogelijk is wanneer de muziek dit vereist.
De ruisvloer in de ruwe voeding is extreem laag, maar kan nog verder worden verlaagd door de ultra-low noise-regelaars die de verschillende delen van het circuit voeden. Het geluid van deze regelaars wordt gemeten in enkele microvolts respectievelijk nanovolts, wat aanzienlijk lager is dan het geluidsniveau van conventionele regelaars.
Het principe van een traditionele klasse A-voeding is het creëren van schakelgeluid. Dit gebeurt wanneer de grote condensatoren stroom van de transformator moeten absorberen. Er kan alleen stroom in de condensatoren stromen als de spanning aan de buitenkant lager is. Als er dus stroom nodig is, zal de spanning over de condensatoren lager zijn dan de 50/60 Hz-cyclus. Hoewel gedefinieerd als een lineaire voeding, stromen er veel stroompieken in deze voedingen.
De Aavik 880-versterker heeft vier 500W powerfactor-gecorrigeerde resonantiemodusvoedingen. De 500W-voedingen in combinatie met de extreem grote powerbanks zorgen ervoor dat de versterker piekstromen van meer dan 80A kan leveren. Het is dus niet de voeding in de Aavik 880-versterker die zal beperken hoeveel u in transiënte en stroomstoringen in uw luidsprekers kunt voeden. ze zullen nooit overstappen.
Het 880 kastontwerp
Een studie van materialen en vormen
Het exterieurontwerp van de Aavik 880-versterker is het resultaat van het artistieke en esthetische werk van Flemming Erik Rasmussen. Zijn ontwerpfilosofie is echter altijd geweest dat design een doel moet dienen. De kast van de Aavik 880-versterker is primair ontworpen met als doel de beste audiokarakteristieken van het elektrische ontwerp te behouden, dwz de laagste inductie, de hysteresis tot een absoluut minimum te beperken en een uitstekende resonantiecontrole te garanderen. Omdat dit een klasse A-versterker was die moest worden ontwikkeld, waren er bovendien enkele vooraf gedefinieerde uitgangspunten voor het ontwerp. Met deze doelen in gedachten werd het ontwerpproces een studie van vormen en materialen die een unieke en constructieve synergie opende tussen Flemming Erik Rasmussen en Michael Børresen.
Bovendien is de versterker voorzien van koelelementen aan de zijkanten en bovenkant die duidelijk de designsignatuur van Flemming dragen. Het buitenste deel van de volumeknop is bedekt met titanium en het bedieningspaneel is ontworpen als een groot LCD-aanraakscherm.
De materiaalkeuze, evenals het interieur- en exterieurontwerp, zijn het resultaat van de samenwerking van Fleming en Michael en worden gekenmerkt door functionaliteit, maar ook door een zeer esthetisch en elegant ontwerp.
Aavik P-880
De bodemplaat is uitgevoerd als sandwichconstructie met aan de onderkant een koperen plaat, een zware compactlaminaatplaat en een titaniumlaag. Deze unieke sandwichconstructie zorgt voor minimale resonantie en ondersteunt een natuurlijk en organisch geluid.
De massief koperen behuizing
Gebaseerd op de fascinatie van Flemming Erik Rasmussen voor koper vanwege zijn visuele uiterlijk en gevoel, en het inzicht van Michael Børresen in de sonische eigenschappen van koper, werd dit materiaal gekozen als een fundamenteel onderdeel van het ontwerp. Als gevolg hiervan zijn de Aavik 880-versterkers voorzien van een massief koperen behuizing. Dit resulteert in een verdere reductie van de hysteresis, een lagere uitgangsimpedantie, een lagere inductantie, een positief effect op de dempingsfactor en een koelere werking van de versterker. Al deze componenten zorgen ervoor dat de muziek met meer energie en kracht wordt weergegeven.
Het Tesla-spoelprincipe
Het principe is om twee spoelen te hebben die in elke richting gewikkeld zijn / een spoel en een tegenspoel. In Ansuz-woorden: “een dubbele omgekeerde spoel” – de twee spoelen voeren beide spanning – en wanneer de Tesla-spoel een spanningspiek tegenkomt, wordt een tegenpiek geactiveerd om de ruis te elimineren. Omdat ruispieken pure spanning zijn en vrijwel geen lading hebben, is de annulering redelijk goed, maar niet 100%. Door meer P-TC-spoelen parallel toe te voegen, nemen de prestaties toe. Door dit te implementeren verbetert de waargenomen zwartheid in de muziek aanzienlijk.
Ansuz Tesla-spoelen zijn verkrijgbaar in verschillende typen omdat ze elkaar aanvullen qua sterke/zwakke punten.
Analoge dither-technologie 3e generatie
Er is een derde generatie van de Ansuz analoge dither-technologie ontwikkeld. Analoge dithertechnologie vindt zijn oorsprong in de radar, waar het zorgde voor een sterker signaal en dus een groter bereik. De actieve Tesla-spoelen zenden pulserende signalen uit op nauwkeurig gedefinieerde frequenties. Deze signalen worden in tegenfase verzonden. Dit versterkt het muzikale signaal aanzienlijk en elimineert de achtergrondruisvloer.
Analyse en studies hebben tot nieuwe opties geleid – en veel luisteren heeft geresulteerd in dit ontwerp van de derde generatie, dat een verdere optimalisatie is van de meest effectieve frequenties, waardoor het geluidslandschap nog meer en met de kleinste details wordt geopend als het gaat om reproductie van de opnames .
Actieve Tesla-spoel
Effectieve lawaaidoder .
De actieve Tesla-spoelen worden van stroom voorzien, wat zorgt voor een opmerkelijk lagere impedantie en dus voor een beter vermogen om ruis te elimineren. De actieve versie is ongeveer drie tot vier keer efficiënter dan passieve Tesla-spoelen.
Actieve vierkante Tesla-spoelen
Indrukwekkende geluidsreductie .
De actieve vierkante Tesla-spoelen zijn ingebed in onze printplaten – één spoel aan de bovenkant en de tegenspoel aan de achterkant. Het principe is precies hetzelfde als de actieve Tesla-spoel en heeft dus een groter vermogen om ruis te elimineren dan de passieve Tesla-spoel.
Anti-luchtresonantiespoeltechnologie
Voorkomt luchtgeluid .
Alle kabels en kabelschermen fungeren als antennes voor RF-ruis in de lucht, wat uiteraard een groot probleem is. De passieve kabel-Tesla-spoel is op het externe deel van de kabel gewikkeld en beschermt het signaal tegen het absorberen van RF-ruis in de lucht. Dit geluid wordt geabsorbeerd in de Tesla-spoel.
Omdat er spanning in de geleider zelf loopt en deze in tegengestelde richting wordt opgewonden, wordt deze gebruikt als tegenspoel en wordt de RF-ruis geëlimineerd.
Actieve zirkonium anti-luchtresonantie Tesla-spoel
Gebaseerd op de algemene nieuwsgierigheid van Ansuz naar de eigenschappen van verschillende materialen, heeft Ansuz een zirkoniumstaaf geïmplementeerd in hun anti-luchtresonantiespoelontwerp. Dit is opnieuw een indrukwekkende upgrade van de Ansuz anti-luchtresonantiespoeltechnologie.
De eigenschappen van deze zirkoniumstaaf zorgen voor een ongekende resonantiecontrole, wat resulteert in een uitstekende muzikale verfijning die een natuurlijk geluidsbeeld creëert, ongeëvenaard in zijn zuiverheid, precisie en aandacht voor muzikale details.
Actieve zirkoniumkabel anti-luchtresonantie Tesla-spoel Aavik P-880
Wanneer Aavik nieuwe audioapparatuur ontwerpt, is een van de belangrijkste taken altijd het elimineren van zoveel mogelijk ongewenste ruis om compromisloze muzikale authenticiteit te bieden. Daarom integreert Aavik altijd de meest effectieve Tesla-spoeltechnologieën van zustermerk Ansuz in de Aavik-producten. Audio Group Denemarken heeft geleerd dat veel technologisch baanbrekende ontwikkelingen in de productontwikkeling van zijn drie individuele merken, Ansuz, Aavik en Børresen, vaak over alle merken heen kunnen worden benut. De kennis- en technologiedeling die tussen de drie merken plaatsvindt, is uiterst inzichtelijk en waardevol gebleken.
Gebaseerd op hun onderzoek naar de eigenschappen van zirkonium en hun recente ervaringen met het gebruik van zirkonium, heeft Ansuz ook een Tesla-spoeltechnologie met actieve kabelzirkonium ontworpen. Het nieuwe ontwerp omvat niet minder dan drie zirkoniumstaven. Bovendien is de Tesla-spoel zelf ook verlengd. De complete oplossing verbetert de signaalverwerking dramatisch – zowel wat betreft het elimineren van ruis als het beheersen van resonanties, waardoor een kristalhelder geluid wordt gegarandeerd.
De actieve zirkoniumkabel anti-luchtresonantie Tesla-spoelen worden rechtstreeks op het buitenste deel van de kabel gewikkeld en beschermen het signaal tegen het absorberen van RF-ruis in de lucht. Dit geluid wordt geabsorbeerd in de Tesla-spoel. De actieve versie is ongeveer drie tot vier keer efficiënter dan de passieve kabel-Tesla-spoel
Schakelloze optische versterkingsselectie
LDR-gebaseerd .
De LDR (Lichtafhankelijke Weerstand) is dankzij het schakelloze principe ultrastil. De traditionele MOS-FET-schakelaararrays en relais veroorzaken veel meer ruis. Ze onderdrukken subtiele geluidsdetails en kleuren de toon onnatuurlijk.
Een andere optie:
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.